Ahol nincs ónos ködszitálás

 2012.12.26. 16:58

Tudtátok, hogy mostanság van a téli napforduló is? A nappalok alig észrevehetően, de mostantól hosszabbodni fognak, és apró lépésenként egyre közelebb kerülünk a tavaszhoz, és ha már belelendültünk, akkor a nyárhoz is. Úgyhogy ünnepeljük meg a téli napfordulót egy olyan videóval, amely a déli féltekén készült, annak is az Egyenlítőhöz közeli részén, ahol mindig süt a nap, meleg van, és nincs olyan, hogy az időjárás sunyi mosollyal az arcán havazást, meg fehér karácsonyt színlel, aztán a markába röhög, visszaveszi az egészet, és mindent szürkévé, egyhangúvá, nyomottá varázsol, mint valami depressziós vasárnap délután egy Cseh Tamás-dalban. Peruban semmi ilyen nincs, ott süt a nap, meleg van, és kreolbőrű...

...de visszatérve a videóhoz. Jókúti András pályázatát nemcsak azért érdemes végignézni, mert pálmafák lengetik benne karjaikat, hanem mert az utazás alatt forgatott filmjei keretpoénba ágyazva, önironikus humorral fűszerezve kerülnek elénk. Merthogy itt utazási videókról van szó, azért ezt mondjuk meg őszintén. Ilyesmiket sokan küldtek be, de kevesek tudták kikacsintással, meg öniróniával sztoriba foglalni.

És hát a videó végén még azt is megtudjuk, mit gondolnak a jó peruiak a Bónusz Brigádról.

A bejegyzés trackback címe:

https://alommelo.blog.hu/api/trackback/id/tr354982330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása