A pályázat leírásában megpróbáltunk egyértelműen fogalmazni. Olyan embert keresünk, akiről úgy gondoljuk, egy éven át mindannyian szívesen nézzük, hallgatjuk, olvassuk majd. Azt is mérlegelnünk kellett, vajon a pályázó valóban képes-e saját maga, mások segítsége nélkül, hetente háromszor videót készíteni saját élményeiről, amint kipróbálja a Brigád szolgáltatásait. Erről, és nem többről vagy másról kellett bennünket meggyőzni. Örömmel nyugtázzuk, hogy jóval több mint 10 pályázó érdemelte ki a továbbjutást, mi viszont csak tíz ember mellett tehettük le a voksunkat. Döntésünk bevallottan szubjektív, milyen is lehetne?

Böröcz Angelika – Magunk közt csak úgy hívtuk: Böröcz Amélie. Aki nem látta az Amélie című filmet, vagy hirtelen nem ugranak be neki a kezdő képsorok, az nem is biztos, hogy érteni fogja, hogy miért tartjuk ötletesnek, szellemesnek, ahogy Angelika rájátszik a filmes idézetekre. (Egy okkal több, hogy megnézzétek a filmet is.)

Firnigel Kristóf – Kristófnak nemcsak egyénisége van, de a szokásosnál hosszabb videójában egyszerű eszközökkel (értsd: száj, arc, szem, hangszálak) is sikerül lekötnie a nézőt. Pont egy mesemondó/mesehős ne kellene nekünk?

Kecskeméti Máté – Megnyerő személyiség, jó orgánummal. Sok mindent kipróbált, de nem önmagában ez a meggyőző, hanem hogy szemmel láthatóan élményeit képes humorosan, kreatívan megjeleníteni vizuális műfajokban, legyen az rajz, vagy mozgókép.

Lipták Dániel – Saját bevallása szerint "nyugodt, barátságos, nem harap", de ha azt állítanánk, hogy csak emiatt választottuk, hazudnánk. Olyan személyiségnek érezzük, akit szívesen néznének nap mint nap a Brigádtagok. Szépen elkészített videója pedig azt ígéri, hogy képes lesz folyamatosan saját magát (!) filmezve  bloggerkedni.

Meyers John Patrick – Vajon hogyan lát bennünket egy amerikai, aki Budapestet választotta otthonául? Nemcsak a Patrickból áradó pozitív kisugárzás (tudjuk, ez szubjektív, de hát ez van) ragadott meg minket, hanem az is, hogy fordíthatunk egyet a szemszögön, és egy tengerentúli szemével láthatjuk magunkat.

Nagy Gergő, Nagy adag önirónia: ez nem árt egy jó videóhoz, Gergőében pedig bőven megvan. Bár visszafogott személyiségnek tűnik elsőre, de azért a köztéren történő, lódarázs jelmezben való flangálás esetét kimerítő képsorok elég meggyőzők. Videója jól szerkesztett, scriptje is van, finom poénokkal, és látszik, hogy otthonosan mozog a videókészítésben.

Németh Máté – Celebekkel készít interjút, és maga is könnyen azzá válhat. Bevállalósságán kívül (alsógatyában tükör előtt ropja) anyanyelvi szintű kamuflamand nyelvtudása is meggyőzött minket, hogy forgasson még egy videót.

Ryzhukhina Galina – Még egy külföldi, de ő már keletről. Egyéni látószög, erős egyéniség, csajos csaj, aki vállalja magát, a kísérőzenéje is orosz, nem amerikai vagy magyar pop. Kisugárzását szerettük meg, valamint igényességét és nőies humorát.

Szelei Barbara – Piros fal, néhány kellék: két percbe több élményt még senki sem sűrített be ilyen szórakoztatóan Kemény Henriken kívül, aki egy fej karalábéval is órákig elbábozott. Nem vetkőzik - mondja, és mi mégis beválasztottuk.

Tangl Edit – Ő viszont vetkőzik, de mégsem ezért választottuk be. Editnek sikerült találnia egy fura hátsó ajtót: vagyis egy olyan hülye ötlettel állt elő, aminek látszólag semmi köze a Brigád-pályázathoz. Pedig. Pedig, mi pont azt kértük, hogy győzz meg minket, hogy képes leszel nem-hétköznapi ötletekkel nap mint nap feldobni blogbejegyzéseidet egy éven keresztül. Edit többszöri nézésre is megnevettetett bennünket.

Horváth József és Csoma Gergő videójáról most csak azért nem írunk bővebb indoklást, hiszen ők a Ti szavazataitok alapján jutottak be.

Köszönjük a sok beérkezett remek videót, és gratulálunk a továbbjutóknak. Izgalommal várjuk a következő forduló eredményét.

Heller Gábor                    Kaprinay Zoltán

                    Brigádvezetők

A bejegyzés trackback címe:

https://alommelo.blog.hu/api/trackback/id/tr524997877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gerryprise 2013.01.04. 16:59:11

Csoma Gergő hiányzik.

nyúlósgumitej 2013.01.05. 11:40:14

Ez azért elég sok mindent elárul a zsűriről! Szomorú!

GabyTap 2013.01.18. 11:40:01

Szevasztok! Mi a helyzet a 2. fordulóval? Se új blogposzt, se weblapfrissítés... pedig már jan.18. van!

GabyTap 2013.01.24. 11:46:39

Már 24-e, és még mindig semmi infó... kezdem azt gondolni, hogy már befuccsolt az egész, még mielőtt elindulhatott volna!?

kiricsi_zoltan 2013.01.28. 16:27:37

@GabyTap: szia,
nem fuccsolt be. folyik a második fordulósok válogatása. a facebook-on rendszeresen posztolunk róla.

üdv: Zoli
süti beállítások módosítása