A fűnyírómotor visszavág

 2013.04.22. 16:43

Fura, hogy nagyon rövid idő alatt elismert versenysport lesz abból, hogy valaki deszkát szerel négy kerékre, és odacsavaroz egy fűnyírómotort is. (De ha belegondolunk, nem is olyan fura, hiszen az úszás is csak két kézből meg egy úszónadrágból áll, mégis olimpiai sportág.)

Szóval a gokartról beszélünk, ami az 50-es évek közepétől indult világhódító útjára, és a 60-as évekre már komoly gokartépítő műhelyek és versenyek léteztek. Azt viszont eddig nem tudtuk, hogy léteznek olyanok, hogy gokartfájdalmak. Máté például a gokartozás utáni másnap fel sem tudott állni, maximum négykézlábra, annyira fájt a háta. Nem mintha ez a sport igénybe venné a hátizmokat (az inkább a hajtányozás), de ha a gázt adásnál nem vigyázunk, akkor hátunk nekiütődik az ülésnek, és pár kör után ez már fájdalmas tud lenni. Persze ez amolyan férfias fájdalom, kábé így érezhették magukat a harcosok lovagi torna után.

Retró darab az '50-es évek végéről:

retrogokart2.1.jpg

 

És egy másik 1960-ból:

retrogokart1.1.jpg

Címkék: gokart

A bejegyzés trackback címe:

https://alommelo.blog.hu/api/trackback/id/tr685241575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása