Drótos száguldás

 2013.06.04. 14:43

Ha már canopy ajánlat van a Brigád oldalon, akkor hadd mutassunk néhány maratoni és agyvelőszippantó drótkötélpályát. Ehhez a Dél-Afrikai dróthuzalhoz például nyugodtan használhat a vendég láb közé szorított függőleges vezérsíkot is, mert olyan gyorsasággal roboghat, hogy a földön állók csak egy elmosódott csíkot érzékelnek belőle.

 

Aztán irigykedjünk egy jót! Van, ahol a canopyzás nem kikapcsolódás, hanem a mindennapok része. Talán mi is szívesebebben jártunk volna gyerekkorunkban iskolába, ha drótkötélpályán száguldva tehetjük. Az alábbi videóban egy kolumbiai falu kisiskolásait láthatjuk suliba siklani. Hát valami ilyesmiről álmodoztam én is gyerekkormban. Vajon bérletet kell váltaniuk? És van ottani Volán? (Érdekes részek 0:40-től.)

 

62 km/h a max sebesség, amit el lehet érni lesiklás közben. Biztos mindenkiben felötlik, hogy hogyan utaznak visszafelé? Nos, a faluba természetesen vezet ösvény is, de az sokkal hosszabb, így lefelé legalábbis gyorsabb a csúszás.

 

Végül egy kellemes függővasút a múltból, a 42 km-en keresztül húzódott Svédországban Forsby és Köping között, tavak fölött, és Európa leghosszabb drótkötélpályája ez.

 

Egy baj van csak vele, hogy jelenleg nem működik, de reméljük egyszer csak felújítják.

Címkék: élmény adrenalin kikapcsolódás canopy Visegrád

A bejegyzés trackback címe:

https://alommelo.blog.hu/api/trackback/id/tr325343575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása