Tulajdonképpen Tangl Edit pályázata nem is érvényes. Ha jobban belegondolok. Egyrészt nem is saját magát mutatja be a pályázó, pedig a pályázat szövegének ez az egyik legfontosabb eleme. Másrészt még csak nem is barátját, családtagját, ismerősét, aranyhörcsögét, hanem egy robotot, ami nem is élőlény. Arra gyanakszunk, hogy ez egy mozgóképes spam, Tangl Edit nem saját magát akarja eladni, hanem egy terméket, mégpedig egy háztartási gépet. Ez nem csupán azért aggályos, mert a Brigád pályázata nem erről szól, hanem azért is, mert mint a képsorokból látszik, a robot a legminimálisabb fogyasztóvédelmi előírásoknak sem felel meg. Valószínűleg már az első használat során zárlatot kapna, felgyújtaná a karácsonyfát, a függönyt, meg a halászlét. Arról nem is beszélve, hogy a videóban látunk utalgatásokat a robot szexuális funkcióira is, de bele sem merünk gondolni, hogy egy ilyen ócska, hamisított szoftverrel futó, rossz alapanyagokból összetákolt gépezet milyen kellemetlen meglepetéseket tartogatna a gyönyörre éhes júzernek. Ugye senki nem akarja a karácsony éjjelt a baleseti sebészeten tölteni begipszelt nyelvvel?

Komolyra fordítva: Tangl Edit pályázata újabb tök jó példája annak, hogyan lehet valami mással, újjal előállni. Aki kicsit is követi a beözönlő videókat, az tudja, hogy a versenyben azok kerülnek előnybe, akik képesek olyan ötleteket mozgóképesíteni, amire a zsűri és a szavazók felfigyelnek, és elhiszik, hogy ez az ember valóban tudna hétről hétre vicces videóposztokkal robbantani.

A bejegyzés trackback címe:

https://alommelo.blog.hu/api/trackback/id/tr414943482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása