Tudod, mit? Kend a hajadra!

 2013.05.14. 14:39

Ha valakinek vaj van a fején, akkor nem biztos, hogy sáros valamiben, lehet, hogy egyszerűen csak újfajta ékszereket hord.

Egy gyors közvélemény kutatás: te hordanál szalonnát, ketchupos sültkrumplit a hajadban? Pizzát a nyakadban? Szalámi szeletet a füledben? Nyers lazacfilét a blúzodon? Nyilván műételekről, ételnek látszó tárgyakról van szó, de a hatás akkor is ugyanazt váltja ki a közönségből, amikor beszállsz egy ilyennel a metróba, vagy megjelensz egy bulin.

rantotta.jpg

 

Igazából a kaját imitáló ékszerek, divatkiegészítők piacra dobása nem újdonság, hiszen számtalan helyen kapni kicsinyített chipseszacskót, kávésdobozt, fánkot, gyümölcsöket, pizzát formázó fülbevalókat, gyűrűket, nyakláncokat, tulajdonképpen bármit. Itthon is könnyedén beszerezhetsz magadnak hegyes erős paprika, vagy mini szalámirúd fülbevalókat. (Az alábbi macaroon pl innen.) De a Hatanaka cég kaja ékszerei – amelyeknek híre mostanában bejárta a netet – nem is azért annyira megosztóak, mert kaja imitációk, hanem mert tök más irányból közelítettek a dizájn felé.

epres.jpg

Japánban ugyanis nagy hagyománya van a megszólalásig élethű, vagy legalábbis erre törekvő műételek gyártásának, amelyeket éttermek kirakatába helyeznek ki hívogatónak. A Hatanaka alapvetően ilyeneket árusít, és innen tett egy lépést a divat kiegészítők és egyéb „idióta kacatok” irányába.

spagetti2.jpg

Úgyhogy lehet választani a kevésbé extrém banán- és kivi szeletes fülbevaló, vagy az extrémebb szalonnapörcös nyakkendőtű, bécsi virslis nyaklánc, vagy tojásos-szalonnás hajpánt között.

szalonna1.jpg

 

szusi1.jpg

 

virsli1.jpg

Hölgyek körében végzett villám-, és nem reprezentatív felmérésünk szerint az első szó, ami ezeknek az ékszereknek a láttán föltör a célközönség tagjaiból, az a: NE! De nincs minden veszve, ugyanis két termékcsoporttal mégis megvett bennünket a Hatanaka, az pedig a hűtőmágnesek és a kulcstartók. Valljuk be, a fagyigombócos, vagy kaviáros hűtőmágnes marha jól néz ki, és a kulcstartónkon is viccesen mutat egy tál leves, tányér currys rizs, vagy egy darab ásítozó sült hal.

fagyimagnes.jpg

 

kulcstarto1.jpg 

Címkék: divat

A bejegyzés trackback címe:

https://alommelo.blog.hu/api/trackback/id/tr735299857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása